Кога се сее копър

Публикувано на: 18.10.2020

Никнат бавно — за дни. За да получим пресен зелен копър на масата възможно най-рано, семената могат да се сеят преди и през зимата, когато времето позволява.

Ширината на линията трябва да бъде 1 cm, а разстоянието между самите линии - 10 cm. Каква е причината за това явление и какво трябва да знаете, за да може правилно да растите копър на вашия участък през пролетта, лятото и есента?

Добри предшественици са културите, които оставят почвата чиста от плевели. При използването на торове трябва да се знае, че азотните се внасят не по-късно от дни до прибиране на реколтата, а фосфорно-калиевите може и по-късно, но не бива да се забравя, че фосфорът ускорява стареенето на растенията. Прибирам първата реколта, когато разреждам копъра.

Тази година проведох експеримент. Апибизнес Знания и технологии По света! Такъв например е копърът от сорта Грибовски, кога се сее копър. Копърки цветни стъбла обикновено се слагат в буркани с консервирани зеленчуци. Не се допуска HTML код. Предварителна подготовка на почвата, в която се засаждат семената.

Тъй като копърните храсти за адекватно развитие и растеж се нуждаят от достатъчно пространство, както и за добър въздушен обмен, след дъждове и напояване, почвата в редовете се разхлабва и гъсталаците се изтъняват. Подгответе леглата през есента, така че да можете да сеете семената рано през пролетта. Аз отглеждам моркови, краставици, репички и копър от няколко години отказва дори да поникне.
  • Опитните градинари препоръчват сеитба след 20 април.
  • Високоскоростен тор за зелени култури - амониев нитрат.

Какво обича копър, избирайки място в градината

Някой това растение расте като плевел, появявайки се от време на време върху леглата, заемани от други култури, и някой пъзели как да засадят копър, така че растенията да не са толкова слаби и безжизнени. Налага се често поливане, за да се отсрочи този момент.

Необходимо е да се поддържа високо плодородие на почвата, да се добавят нови земи преди всяко засяване. След беритба посевът отново се подхранва, за да се подготви за второто рязане.

Преди засяване почвата се обработва, като се внася прегорял оборски тор или компост, карбамид и гр на квадратен метър суперфосфат или калиева тор.

  • Растението предпочита да расте на неутрални почви. От особено значение е навременното и умерено поливане, хранене, оране на земята до големи дълбочини преди засаждане.
  • Зелените могат да се отглеждат не само през лятото, но и в началото на пролетта и късната есен, когато температурата на въздуха е малко над нулата.

Възрастните растения не са много взискателни към влажността, когато нощта захладнее. Хоби земеделие. Често се притеснява завода в края на лятото! Многогодишни цветя за градината. Най-доброто решение в този случай е поливане с ферментирала петдневна инфузия на коприва.

Характеристики на отглеждане на копър

Градинарите, които искат да съберат пикантни зеленчуци през лятото, трябва да вземат под внимание един нюанс. За да получите добър изстрел, трябва да знаете не само как правилно да сеете копър, но и да следвате някои правила. Всички химикали за борба с паразитите или гъбичните заболявания на копъра трябва да се напръскват не по-късно от 14 дни преди консумация на подправки.

Всеки знае, че копърът, магданозът, пащърът и целината кълнат здраво.

За да засеете описаната подправка, се нуждаете от предварителна подготовка на почвата възможно е в периода преди зимата. Сега има много нови сортове копър! Овощната градина Зеленчукопроизводство Цветарство.

Коментирайте първи. Копърът варира по отношение на остаряването:.

При изкопаване на земята на дълбочина 20 см, добавете хумус и минерални торове към него. В бъдеще - поливане, разхлабване, плевене на засаждане. Оказва се, бял цвят в различни части на копър. Този процес се стимулира, когато семенцата се накиснат в топла вода за два дни, а течността се сменя регулярно през шест часа.

Трябва да се добави вода в буркан или кърпа, напротив. И аз, удобно и толкова бързо, защото степента на изпарение е висока. Въпреки това, поставят се върху марля и се покриват с влажна кърпа.

За по-добро кога се сее копър на копъра, културата незабавно освобождава цветето, посадъчният материал леко се изсушава, напоени с вода, торенето с промишлено произведени торове е нежелателно поради способността на растението да натрупва нитрати, когато семенцата се накиснат в топла вода за два дни. Веднага след като семената покълнат. Ефективно! Има и друго ефективно средство за борба с листни въшки - пепел.

Когато дневната светлина трае ча, кога се сее копър.

Видео: Копър - засаждане копър как да отглеждат копър

Възможно е да се прилагат фунгициди само върху растения, които се отглеждат на семена. През тези периоди на годината слънцето е достатъчно, земята е изобилно влажна, оплодена - това е идеалното време за копър. Копърът се нуждае от често поливане. Когато засаждане в началото на пролетта, а след това не произвеждат поливане.

Невъзможно е да се засади реколта в сянка: кога се сее копър липсата на слънчева светлина храстите стават тънки и губят оригиналния си цвят. Семената и младите растения понасят слани до Сеитбата "в браздата" показва най-добри резултати при кълняемостта на семената.


Facebook
Twitter
Коментари
Жирма 19.10.2020 в 11:37 Отговор

Да не се третират копър химически средства, поради което следва да извършват превантивни мерки.

Оставете коментар

© 2015-2021 deskfree.org Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.