Схема на свързване на стълбищен автомат с контактор

Публикувано на: 21.10.2020

Препоръчан отговор. Показаната принципна схема съм преработил, като транзисторът в изхода на интегралния таймер съм включил стандартно, тоест релето е в колекторната му верига и в този случай, захранващото напрежение може да се намали не препоръчвам 12V , като просто смених ценеровия диод за 13V — BZX85C Аз казах да се спасяват и накрая всеки етаж събра пари за една лампа, уцелих промоция и взех десет лампи плюс резервни крушки.

Във форумите най-честия въпрос е "каква е схемата на свързване на стълбищен автомат към осветлението на сградата, поради което се постарах да включа и нея в това представяне. За да изпълните правилно монтажа трябва да извършите замерване на останалите краища на кабелите от стълбищната електро инсталация.

Ел техник за ремонт на стълбищно осветление. Аз съм със същия и е над 40 години. Задължително се монтира автоматичен предпазител със съответната защита и време на реакция, като се изчисли и номиналната мощност.

Форумът е създаден през г. Професионални електроуслуги в София Отстраняване аварии, изграждане електро инст. Падинговото съпротивление R6 може да има стойности Ohm и служи да ограничи тока през стабилитрона при изключено реле. Извинавам се че ще ползвам темата на колегата,но имам питане. След захранването на автомата следва подредбата на кабелите на бутаните и осветителните тела в зависимост от вида на електроинсталацията трижилна или четири жила? Цена за смяна на стълбищен автомат 77,00 лв с материали.

  • Добавете отговор Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Назад към темите.
  • Вчера взех едни лед пури на втак,днес мисля да ги слагам,но не мога да разбера ,сменя се само стартера,или се откача и дросела,и се прави директно пускане на ток.

48 мнения в "Свързване на стълбищен автомат с реле-контактор-СХЕМА"

Успех и дано не съм прав. Но ето няколко принципни схеми на подобни устройства из страниците на списанията и мрежата, които илюстрират директното захранване на схемите чрез падингов кондензатор.

Извършваме откриване и отстраняване на залепнал бутон и диагностика на проблем при неработещо осветление. Все пак е добре да се погледне цялата работа от специалист. При монтажа на релето може да се вгради и фотоклетка, която не позволява използването на осветлението в светлата част на деня. Контактните системи на тези релета позволяват максимален ток на комутация при V — от 10А до 16А. Напоследък светеше дни наред без прекъсване.

Но аз намирам в нашата инсталация двата единични захранващи кабела фаза и нула и само две извеждащи тройки. Свързването на стълбищното осветление се извършва по ел схема на самият стълбищен автомат. Здравейте, аз живея на първия етаж и ме боли че нагоре е тъмно. При поредната повреда на автомата им теглих една и казах да се спасяват, а D9 е изправителен диод.

Добре дошли!

За да съм в частична помощ, ще вметна, че в по-старите блокове и кооперации инсталацията на стълбищното осветление е много амортизирана благодарение на безкрайните опити на "милите" съкооператори да откраднат некой киловат Идеята за автономно осветление на всеки етаж с датчици за движение е много добра, тъй като ще имат ток само тези които плащат и съответно са вложили пари за оборудване.

Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. ВиК инсталации. Новите тела се монтират на мястото на старите и се захранват без допълнителна преработка.

Все пак е добре да се погледне цялата работа от специалист. Реално в момента на автомата му тежат 12хW. При свързване с контактор също импулса от стълбищният автомат управлява контактора, като по-този начин може да захранете по-големи мощности. Или от неправилно свързване. Страница 1 от 2.

Приложение

И в моята схема съществува групата R7,C8,R6, но не използвам ценеровия диод като изправителен. Следващите две принципни схеми дават представа за тях:. Професионални електроуслуги в София Отстраняване аварии, монтаж и ремонт на електроуреди, изграждане електро инсталации, светодиодно осветление, енергоспестяващи уреди, осветителни тела.

Професионални електроуслуги в София Отстраняване аварии, който илюстрира използването на този метод в схеми за зареждане на Ni-Ca акумулатори:, светодиодно осветление, за да разбера дали не са разменени, схема на свързване на стълбищен автомат с контактор, която намерих е тази: като във вашия случай ако не се ползва контактор RL1 изхода се свързва директно към лампите.

Много фабрични автомати за стълбищно осветление са реализирани по описания начин и директно кондензаторно захранване за да се минимизират размерите на автомата. Все пак е добре да се погледне цялата работа от специалист. Важно е състоянието на външния предпазител max. Фазата задължително се свързва към клема 2. Единствената схема! Ел техник за ремонт на стълбищно осветление.

Може би оттук най-важно е да различа Извод Лампи от Извод Бутони. Ето още един пример.

Проектиране, Изграждане и Поддръжка на Електроинсталации

За всеки случай провери кабелите как са вързани в момента проследи ги , схемата върху дросела баласта е същата като тая от инструкцията на лампата. Подкрепи съществуването на този форум - направи дарение. При монтаж на стълбищен автомат се извършва захранване на релето с фаза и нула, без които автомата не може да сработи. На предложените печатни платки това свързване е чрез мостчета.

Във втората са предвидени мостчета за включване на бобината на релето преди и след стабилизатора. Фирмата извършва доставка и монтаж на стълбищен автомат, който е с пробивно напрежение V, преработка на стълбищно осветление с датчици за движение и фотоклетки. За реле с намотка за 48V препоръчвам транзистор 2N. Аз все пак дадох шанс на още един автомат ACE 1.


Facebook
Twitter
Коментари
Невелин 22.10.2020 в 15:22 Отговор

Третата печатна платка е разработена за реле за 12V или 24V и 48V с ток на контактната група 30A.

Нистор 24.10.2020 в 11:22 Отговор

Ние сме специализирана фирма за ремонт и изграждане на стълбищно осветление.

Етна 28.10.2020 в 05:54 Отговор

Назад към темите.

Оставете коментар

© 2015-2021 deskfree.org Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.