Онлайн тестове по история и цивилизация за 6 клас

Публикувано на: 04.11.2020

А на 5 октомври г в Кресна;Б на 23 октомври г. А разработва планове за въстание като търси помощ от съседните държави;Б уверен е в готовността на българите да вдигнат революциянезабавно;В смята, че свободата може да се постигне с мирни средства;Г изгражда тайни комитети, които да подготвят българите завсеобщо въстание.

А поради настояването на цар Борис III; Б за да изпълни съюзните си задължения спрямо Антихитлеристката коалиция; В за да избегне военен конфликт с Германия; Г за да изпълни съюзните си задължения спрямо Антантата. Тестове по история и цивилизации за 5.

На 25 юни г:А абдикира княз Александър I Батенберг;Б на власт идва правителство на Народнолибералната партия;В Третото Велико народно събрание без съгласието на великите силиобявява Фердинанд Сакс Кобург Готски за български княз;Г се сформира правителство начело с Константин Стоилов. Общи облаги, от които се ползват всички промишлени предприятия, са:а Безплатно ползване на водна сила, когато последната не е частнопритежание Учебни тетрадки.

През периода — г.

А на 3 март г. След успешно завършване на поръчка, молим да запишете номера на заявката си номерата на поръчките започват с Като министър -председател и лидер на Народнолибералната партия отстоява твърдосамостоятелността и независимостта на България. Изобразително изкуство. Създава план за освобождение на България. Познавателни книжки.

Кога започва Балканската война? В случай, че не можете да се свържете с нас по телефона, пишете ни на shop ciela. Начини на плащане Чести въпроси Контакти.
  • Търновската конституция има демократичен характер, защото:А определя България като монархия;Б гарантира разделянето на законодателната, изпълнителната исъдебната власт и дава широки права и свободи на гражданите;В въвежда двукамарен парламент;Г определя княза за главнокомандващ на армията. В периода между двете световни войни в България се появява:А въздушният транспорт;Б железопътният транспорт;В автомобилният транспорт;Г тръбопроводният транспорт.
  • Кой е първият български вестник и кой е негов създател?

Account Options

А поради настояването на цар Борис III; Б за да изпълни съюзните си задължения спрямо Антихитлеристката коалиция; В за да избегне военен конфликт с Германия; Г за да изпълни съюзните си задължения спрямо Антантата. Всички обществени учреждения Илинденско — Преображенското въстание в Македония и Одринско: А довежда до освобождението на българите в Македония и Тракия; Б е жестоко потушено; В Османската империя дава автономия на района; Г присъединява Македония и Одринско към България.

Views Total views. Независимостта на България е обявена на:А 22 септември г. Имайте предвид, че обработката на огромният обем от поръчки, понякога ни възпрепятства да отговаряме на всички телефонни обаждания.

  • Руски език. А разработва планове за въстание като търси помощ от съседните държави;Б уверен е в готовността на българите да вдигнат революциянезабавно;В смята, че свободата може да се постигне с мирни средства;Г изгражда тайни комитети, които да подготвят българите завсеобщо въстание.
  • Какво е характерно за българската външна политика до края на те години на ХХ век?

Кога и къде избухва Илинденско - Преображенското въстание. С каква цел великите сили започват конференция в Цариград вкрая на г. Коя група творци са известни български поети.

Пенка Стоянова. Home Explore?

E-mail или потребителско име

No Downloads. Военновъздушните сили на коидържави бомбандират София преззимата на г.? Убит е от политическитеси противници.

Like this presentation?

На 25 юни г:А абдикира княз Александър I Батенберг;Б на власт идва правителство на Народнолибералната партия;В Третото Велико народно събрание без съгласието на великите силиобявява Фердинанд Сакс Кобург Готски за български княз;Г се сформира правителство начело с Константин Стоилов.

Кой е този манастир. Издателство Просвета? Каква информация получаваме от историческия извор. С какво събитие са свързани датата 16 април г.

Помагала за държавни зрелостни изпити. Кои са активни участници в съединисткото движение през г.? За коя историческа личност се отнася описанието?

Дава възможност за: - самостоятелни упражнения и преговор на ученика; мотивационно писмо за мениджърска позиция текущ контрол от учителя; - затвърдяване на знанията и преговор в края на учебната година; - проверка на резултата и контрол от страна на родителя.

История и цивилизации. За нас Как да поръчам, онлайн тестове по история и цивилизация за 6 клас. През г. А поради настояването на цар Борис III; Б за да изпълни съюзните си задължения спрямо Антихитлеристката коалиция; В за да избегне военен конфликт с Германия; Г за да изпълни съюзните си задължения спрямо Антантата. Бележитите българи, показани на фотографиите са: А войводи на чета.

Напишете първи вашият отзив? Друга литература. Кое въстание е организирано от Велчо Атанасов и Георги Мамарчев и кога.

You can change your ad preferences anytime. Кога е възстановена Българската Партиаршия? Учебна литература. Физическо възпитание и спорт.

Книги за учителя. No Downloads. Практически граматики. Помагалото насърчава развиването на умение за четене на исторически текст с разбиране.


Facebook
Twitter
Коментари
Проститута 11.11.2020 в 04:10 Отговор

Кога е възстановена Българската Партиаршия? Научете повече тук.

Красномир 14.11.2020 в 09:09 Отговор

Вашата кошница е празна. Кое НЕ Е вярно за управлението на Народния блок?

Оставете коментар

© 2015-2021 deskfree.org Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.