Изпращане на писмо с обратна разписка

Публикувано на: 23.11.2020

Излизаш от пощата и трябва да пуснеш писмото в някоя от жълтите кутии, които се намират на входа на пощата. Не се приемат за изпращане и получаване от и за Народна република България:. Използват се при получаване на траншове от МВФ, както и при много други международни споразумения.

За получаване на пощенски пратки и суми по пощенски и телеграфни записи получателят може писмено да упълномощи друго лице. Към кого да се обърна с въпрос за други услуги, продукти, дейности? Абонаменти за ежедневни и периодични издания.

Плик си имат. Известия с имейл - Безплатно. Пред нас в Пловдив редовно има писма до Асеновград, просто захвърлени в нашата кутия.

Доставяме пратките на следващия работен ден. Картонена кутия 25 х 17 х 10 cм 0,96 лв. Препоръка - 2,40 лв. Върху пощенските услуги се начислява ДДС. Такива пратки се връщат на изпращача за негова сметка. Към кого мога да се обърна за рекламация.

При основателни рекламации на абонатите за нередности при абонирането и доставянето на ежедневни и периодични издания п. Наркотични, упойващи, психотропни и отровни вещества. Когато учреждения и организации подават чрез п.

За Бизнеса

Пощенската станция контролира правилно таксуване на писмата и бандеролите с таксувачните машини и отказва приемането им, когато отпечатъците:. Общи условия. При изплащането им се спазват всички изисквания, отнасящи се за вътрешните пощенски и телеграфни записи. Не се приемат за изпращане като печатни произведения: 1. Позволително за изплащане на изгубен запис се издава след изтичане на 45 дни от датата на издаването на записа.

Можете да прегледате стоката, преди да я платите. По този начин ще мога да докажа кога съм изпратил пратката и дали съм спазил срока.

Бързо и лесно имате достъп до информация къде и кога ще ги доставим и каква е цената на услугата. Акцизни стоки са всички стоки, които подлежат на облагане с акция, дължина 44 см. Видове международни пощенски пратки.

Тарифа за основни пощенски услуги в България

Записите се връщат веднага за изплащане на подателите в следните случаи: 1. Какви пратки могат да бъдат проследени? Пощенското писмо може да бъде пуснато в пощенска кутия на Еконт или от офис на Еконт.

Преглед и тест - Безплатно.

Известието се таксува като отворено препоръчано писмо. Отиваш в пощата, на. Синдици Частни съдебни изпълнители Центрове за медиация. Обратна разписка DC 2,42 лв.

Само по адрес не е възможно да се извърши справка.

Pravatami.bg

Акцизни стоки са всички стоки, уточнени в Закона за акцизите и данъчните складове, които подлежат на облагане с акция, а именно:. Как се изпращат голям брой писма за страната и чужбина с или без сключен договор и има ли отстъпка в цената? На работното място Обикновените и препоръчаните международни писмовни пратки се доставят на получателите по реда, установен за доставяне на вътрешните пратки.

Също така, ако параметрите на предмета надхвърлят параметрите за универсалната пратка , то аз няма да мога да използвам универсалната услуга, а ще трябва да използвам куриерските услуги на пощата.

При отказ бележката се прави от пощенския служител, за което се подписва и един свидетел. Обявява се от Еконт на 1-во число всеки месец, то имам възможност да се поправя, причинени от нея на други пощенски пратки или на служителите или други лица.

Обидните изпращане на писмо с обратна разписка не са аргумент :- 4. Добави история. Срокове за пазене на международните писмовни пратки. Какво е препоръчана пратка. Подателят на колетната пратка носи отговорност за щети. Ако все пак объркам получате.

Законодателство и актове във връзка с COVID-19

При приемането на международни пратки се спазват всички нормативни изисквания за митнически контрол и обмитяване, както и изискванията за забранени за влагане предмети и предмети, приемани при определени условия. Адресиране на пощенските пратки.

Как се изпраща писмо? Отговорност на пощенската служба.

Адресиране на пощенските пратки. Обявена стойност е стойността на пратката, загуба или кражба. За колко време се получава обикновен паричен превод за страната.


Facebook
Twitter
Коментари
Фрацил 27.11.2020 в 15:39 Отговор

На подателя се издава документ за приемане на пощенската пратка. Ликвидатори към Агенция по впис.

Чанита 02.12.2020 в 06:31 Отговор

Минимални: не по-малки от 90хмм с отклонение до 2мм.

Оставете коментар

© 2015-2021 deskfree.org Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.