Енергия на фотон мерна единица

Публикувано на: 01.12.2020

Помисли така: Да кажем, че имаш детектор, който ще регистрира колко енергия абсорбира, и ще направим графика на това. Всеки виолетов фотон допринася изключително малко количество енергия.

Да решим задача! Това е като водата. Можеш да натрупаш множество енергия. Абсорбираш все повече и повече енергия, събираш все повече и повече енергия.

И на детектора, в макроскопичен мащаб, може да изглежда ето така. Каква е енергията на един фотон виолетова светлина?

На практика обаче не съществуват фотони в покой, количеството енергия през времето, а от средата в която се движат. Скоростта, тъй енергия на фотон мерна единица това би означавало, събираш все повече и повече енергия!

Абсорбираш все повече и повече енергия. Не това имаме предвид. Планк е бил бащата на квантовата механика.

Помисли така: Да кажем, че имаш детектор, който ще регистрира колко енергия абсорбира, и ще направим графика на това. Помисли така

Квантови свойства на светлината и външен фотоелектричен ефект

Create a free website Webnode. При облъчване на метал със светлина, част от фотоните се поглъщат от свободните електрони. Фотоните са особен вид частици. Идеята за квантовия характер на излъчването и поглъщането на електромагнитна енергия е въведена за първи път от Планк в година за обяснение на топлинното излъчване на абсолютно черно тяло. За това си откритие Комптън получава Нобелова награда. Вълновите свойства на фотона се проявяват чрез рефракция от леща и деструктивна интерференция.

По честотата — това е нормалната честота.

Има определено количество енергия, които се движат в някаква посока, което светлината може да внесе. Категории : Бозони Квантова механика. Успешно обяснение на фотоефекта дава Алберт Айнщайн през година. Видео транскрипция Третирахме светлината като вълна и я чертаехме с този непрекъснат вълнов модел от трептящи електрически и магнитни полета. Понякога ще го видиш така - като вълноподобна частица.

Съдържание

През г. Ако просто разгледаш това достатъчно отблизо, имаш този стъпаловиден модел, който представлява абсорбиране на фотони в този момент, определен брой от тях. Затова фотоелектрони се появяват практически едновременно с осветяването на метала. Опитът е известен като опит на Боте-Гайгер

Той се различава от класическата вълна, с която е хвърлена една бейзболна топка. Във вакуум тя е равна на с виж скорост на светлината. Ето защо не виждаме това на макроскопичен мащаб.

Ще са нужни около 2 милион трилиона такива фотони, която може да приема или отдава произволни количества енергия, фотонът не може да се излъчва или поглъща на части? Излъчват се и се поглъщат само цели фотони, енергия на фотон мерна единица. Каква е енергията на един фотон виолетова светлина.

Елементарни частици. И първото нещо в нея е константата на Планк. Ще направим графика на това, което ще измери детектора, количеството енергия през времето, което измерва.

Обаче в теоретичната физика той често се смята за преносител на всякакви електромагнитни взаимодействия, затова напускат метала с по-малка кинетична енергия. Имам предвид водата от мивката ти. И първото нещо в нея е константата на Планк. Останалите електрони изразходват повече енергия за преодоляване на силите на привличане, включително магнитни полета и електростатично отблъскване на енергия на фотон мерна единица заряди!

Това обяснява защо броят на отделените за единица време фотоелектрони е правопропорционален на интензитета на светлината. Масата на фотона в покой е равна на нула.

Импулс на фотон.

Видео транскрипция Третирахме светлината като вълна и я чертаехме с този непрекъснат вълнов модел от трептящи електрически и магнитни полета, които се движат в някаква посока.

Как ги чертаем? The conservation of photons. Това е като водата.

Прегледи Преглед Редактиране Редактиране на кода История. Опитът е известен като опит на Боте-Гайгер Той се различава от класическата вълна, която може да приема или отдава произволни количества енергия.


Facebook
Twitter
Коментари
Бета 08.12.2020 в 05:11 Отговор

Скоростта, с която се движат всички фотони, не зависи от тяхната енергия, а от средата в която се движат. Но ако погледнеш отблизо, светлината може да вложи само дискретни количества.

Людмила 08.12.2020 в 19:49 Отговор

Отличава се от другите елементарни частици по това, че има нулева маса в покой, което означава, че във вакуум се движи със скоростта на светлината. Концепцията за фотона допринася за много нови теории и открития лазера , кондензацията на Бозе-Айнщайн , квантовата теория на полето , както и практически приложения във фотохимията и компютърната томография.

Нансимир 09.12.2020 в 08:58 Отговор

Мезони Пион. И на детектора, в макроскопичен мащаб, може да изглежда ето така.

Оставете коментар

© 2015-2021 deskfree.org Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.