Замърсяване на въздуха от автомобилите презентация

Публикувано на: 13.12.2020

Основните механизми за изпълнение на държавната програма. Картографирането на шума и плановете за действие следва да бъдат подлагани на преглед най-малко на всеки пет години. Намаляването на концентрацията на озон отслабва способността на атмосферата да защитава целия живот на Земята от суровата ултравиолетова радиация.

Аерозолите са твърди или течни частици, суспендирани във въздуха. Замърсяването на въздуха е общ термин за състояние, при което във въздуха са внесени химически и биологични вещества, които не влизат в естествения му състав, или количеството на съставка, съдържаща се в естествения му състав е прекомерно високо.

Световната здравна организация определя замърсяването на въздуха като най-голямата екологична заплаха за общественото здраве. Задължително запечатване на оборудването на отрасли, където те присъстват и се получават химични съединения това се отнася не само химическа индустрия. Слайд 3 Замърсяването на въздуха е въвеждането в атмосферата или образуването в нея на физикохимични съединения, вещества, причинени както от природни, така и от антропогенни фактори.

Най-често те се озовават в сухи години. Няколко директиви бяха приети с цел ограничаване на замърсяването от пътния транспорт чрез определянето на стандарти за емисии за различните категории превозни средства като автомобили, лекотоварни автомобили, камиони, автобуси и мотоциклети, и чрез регулиране на качеството на горивото.

Глобални проблеми: екологични, суровини и други проблеми, свързани с производството на термоядрени оръжия. Лошото качество на въздуха влияе изключително много върху централната нервна система. Разпределението на федерални субсидии ще позволи! Химия и околна среда. Това са експериментални експлозии.

  • Така през зимните месеци автомобилният трафик на практика се удвоява с прибавянето на битовото горене към замърсяването.
  • Лондон: Новият щам е извън контрол 2.

Съдържание

Въздухът влиза в организма ни с всички замърсители и се разтваря върху една площ, която е не по-малка от кв. Напиши коментар. ТЕЦ 2. Замърсяването на въздуха скъсява живота с две години Не е случайно, че всички глобални пандемии през последните години започват около Китай, една от страните с най-мръсен въздух в света. Химия и околна среда. BMW планира значително увеличение на производството на електрически коли 5.

  • Навсякъде в биосферата има естествени източници на радиоактивност и човек винаги е бил изложен на естествена радиация. Отработените газове на автомобилите съдържат около вредни компоненти.
  • Механизмът, по който се случва това, е различен за различните видове замърсители, но като цяло те се свързват с рецептори или ензими по нашите лигавици и променят начина, по който организмът ни реагира на околната среда. Обезвреждане на отпадъци - съхранение или изхвърляне на отпадъци.

Изберете вашата прогноза за развитието на екологичния проблем: Как се разпространява екологичният проблем в света. Увеличаването на концентрацията на парникови газове ще доведе до затопляне на долната атмосфера и земната повърхност? Мерки срещу замърсяване на въздуха или не съвсем След разбунтуването на някои от кварталите в София, общината даде заявка да предприеме определени мерки.

Христомир Брънзов: Не трафикът е основният виновник за мръсния въздух. Коронавирусът почисти въздуха на Европа 4.

Правно основание

Задача: да покаже глобалния характер на проблема, да разгледа източниците на замърсяване. Предполага се, че замърсената вода е основната причина за болестите и смъртните случаи по света повече от 14 души наден умират от болести, причинени от замърсяването на водата. Новите iPhone-и на Apple могат да донесат пробива на 5G 2 Йонизиращо лъчение и околната среда.

Веществата, който дишаме са едни от най-важните елементи в природата, замърсяване на въздуха от автомобилите презентация, изпуснати в атмосферата. See our Privacy Policy and User Agreement for details. Во. Литература: 1. Отровена кукли евър афтър хай всякаквихимикали вода се насочва къмпречиствателни станции за питейнавода,където нейната обработка преминавапрез следните етапи: Начини за решаване: контрол върху емисиите на различни замърсители в атмосферата; намаляване на броя на транспортните единици; извеждане на предприятия извън града; увеличаване на височината на тръбите; инсталиране на филтри в предприятията.

E-mail или потребителско име

В градовете, особено при добре развит градски транспорт, колата в голям процент от случаите става ненужна. Други емисии от транспорта. Шумът оказва влияние и върху дивата природа. Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later.

Установено е също така, причинени от замърсяването на водата! В своя окончателен доклад тази комисия призовава за подвеждане под отговорност на държавите членки и производителите на автомобили и настоятелно ги приканва да преоборудват силно замърсяващите автомобили или да ги оттеглят от пазара.

Предполага. Съдържанието на радионуклид в даден обект се характеризира чрез неговата активност. Основните механизми за изпълнение на държавната програма, замърсяване на въздуха от автомобилите презентация. Кажете ни доколко Ви хареса тази страница. Ползите от тренировките на фитнес лежанки.

Основни фактори за замърсяване на въздуха

Не на последно място — фините прахови частици във въздуха предизвикват множество заболявания и макар да са невидими, са фактор за немалко здравословни проблеми. Сега в света има повече от половин милиард от тях. Шумът, издаван от строителна механизация напр. В държави, в които производството на електрическа енергия е чисто, това е добър вариант.

Embed Size px. Презентация на ученици от 3. С нейна помощ в реално време можем да следим какво е нивото на замърсяване на въздуха.


Facebook
Twitter
Коментари
Оставете коментар

© 2015-2021 deskfree.org Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.