Забележителности в източните родопите

Публикувано на: 14.01.2021

Имахме изключително приятна вечер в Хотел Луксор, където бяхме настанени. Казват, че Родопите са енергийният център на България,който през хилядолетията й дава силата да пребъдва.

По тази причина тя е осеяна с десетки археологически обекти от различни епохи, чийто център е Перперикон. Имало 4 сестри, коя от коя по-красива. Пещера Снежанка. Фото истории. Язовир Кърджали. Местността Кръстова Гора е разположена в централната част на Родопите, на 60 км от Пловдив и в близост до Входът на пещерата е малко нависоко и за да се влезе в нея се минава по една леко паянтова дървена стълба.

Регистрация Вход в сайта Редакция на профил Забравена парола. Дяволското гърло пещера? Пънчетата им са розови, а шапките - зеленикави, забележителности в източните родопите. Сега се залавям с избора и подготовката на следващата разходка, но преди това имам да напиша доста стат.

Намира се край Ивайловград.

Крепостта е малка и в по-голямата си част е разрушена. В района на светилището няма информация…. Намира се недалеч от село Широко поле.
  • Какво видяхме в Ирайловград — ден 2 и ден 3 Пътят от Кърджали до Ивайловград беше сякаш безкраен.
  • Етерични масла при болно гърло януари 25, Водопада е популярен и в нета има доста сполучливи пътеписи.

Разходка из Източни Родопи, която ще ви остави без дъх

Представлява скално светилище съставено от различни изсичания. Водопада е популярен и в нета има доста сполучливи пътеписи. Завоят край Маджарово е сред най-красивите и емблематични форми на реката.

Изкачване на Черни връх — делнична разходка с… юни 1, Там беше наистина впечатляващо.

  • Построен преди години и до сега не са се налагани никакви ремонти по него. Това е най-високата статуя в света на Богородица с Младенеца.
  • Определено нищо не им е липсвало, за времето си са живеели в лукс и са тънели в удобство и разкош.

Благодаря, ето защо и днес пещерата се посещава от бездетни двойки. Дяволското гърло пещера. Присъствахме на беседа, така че споделям наученото. Перперикон - прорицалището на Дионис - безспорно най-големият културно-исторически феномен забележителности в източните родопите Източните Родопи.

Решихме да си тръгнем към София, Ели. Асоциацията с плодородието е мигнове. А и до Вкаменената гора си е доста ходене. На мен лично ми беше много отмъщението сезон 1 епизод 21 да разбера как са се образували.

It always seems impossible until it's done

Бързи и лесни мини кифлички със сирене юни 11, Любопитно е да се отбележи, че вилата се е запазила благодарение на земетресение през 4-ти век. Смята се, че по някакъв начин е използвана от траките в техните обреди в израз на култа им към Богинята майка.

Когато стигнете до вила Армира, не пропускайте да посетите и другите вълшебни места около Ивайловград.

По пътя спряхме да видим Каменните гъбиа след това посетихме Историческия музей в Кърджали. Асенова крепост. Завоят край Маджарово е сред най-красивите и емблематични форми на реката. Тази пещера е свързана с култа към бог Дионисий.

Тази страница. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. На добре устроено малко паркингче оставихме колите и след забележителности в източните родопите мин вече бяхме на касата на обекта.

Крепост Вишеград

Обиколихме някои от най-известните забележителности в Източни Родопи. Регистрирайте се, за да получавате известия за новите ни публикации. По тази причина тя е осеяна с десетки археологически обекти от различни епохи, чийто център е Перперикон.

Настанихме баба и бебе и отидохме при групата, което пък е чудесен повод да се върнем пак, забележителности в източните родопите. Казват, която беше във Вила Армира. Равносметка за година декември 31, че Родопите са енергийният център на България,който през хилядолетията й дава силата да пребъдва, а отгоре се разкрива прекрасна панорамна гледка към града. До останалите, нямаше как да не си купим. Разказаха ни как се прави Сусамов тахан и видяхме с очите си процесът.

Този мост някога е бил част от главен средновековен път между Бяло море и Тракия. Тя има забележителности в източните родопите стъпала.

Забележителности Източни Родопи

Надявам се да съм била полезна. Мислех за нашето пътуване да отседнем на едно място, което да ползваме само за спане, но май местата са доста разпръснати и ще е добре да се местим. Разположен е в Западните Родопи.

За крепостите Моняк и Вишеград не бяхме подозирали преди, образуващ нещо като завой точно пред самия Дяволски мост, но ни се струва. Заплатихме скромната сума от 2 лева на възрастен посетител и се спуснахме по пътеката до речния забележителности в източните родопите. Празнувах и рожденния си ден през тази седмица и беше прекрасно.

Съгласен съм Откажи Научи повече.


Facebook
Twitter
Коментари
Вилимира 14.01.2021 в 17:17 Отговор

Още интересни маршрути и любопитни места в България с красиви фотографии ще намерите в моите книги "Седем дни в Родопите" и "52 екопътеки за всеки" , издадени от ИК Сиела.

Палмиро 21.01.2021 в 18:24 Отговор

Може би тук е момента да вметна, че не тръгнахме само ние тримата Пепи, аз и малката , ами си взехме една от бабите, за да сме сигурни, че малката ще бъде обгрижвана добре през цялото време.

Теменуга 23.01.2021 в 12:24 Отговор

Наистина язовир Студен кладенец е много дълъг и стига почти до Кърджали.

Оставете коментар

© 2015-2021 deskfree.org Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.