Подквасване на мляко със заквасена сметана

Публикувано на: 23.01.2021

И съответно- при подквасване, разликата в крайния продукт ще е в процента масленост. Аз най-често я приготвям по-втория начин, макар че заквасената сметана, приготвена с жива култара има по-добър вкус, но пък не може да се ползва веднага, като тази направена с лимонов сок.

Ако желаете киселото ви мляко да стане по-гъсто, можете да постъпите по три начина:. Тук при нас я продават заквасена в кофички. Оставете сметаната да отлежи за 10 минути, след което може да я ползвате по предназначение или да я съхраните в хладилник за дни, в добре затворен съд.

Аз казах, че подквасата е от кисело мляко. Таратор с орехи. Posted

Pingback: Бьоф Строганов Beef stroganoff. Издържа повече от 3 месеца. Много съм доволна! А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено.

Категории продукти Закваски за домашна употреба.

Post navigation

Оптималната температура за ферментация на други домашни млечни продукти е различна, така че следвайте инструкцията приложена към всеки един от тях. Става супер! Често, водени от желанието си за по-здрвословни продукти, купуваме мляко от частни производители, но и в него може да се съдържат антибиотици. Кекс с лимон. Така ще изпарите част от водното съдържание в млякото и ще концентрирате сухото вещество.

  • Същото се получи и когато правих "Горгонзола". Рецепти с кисело мляко.
  • Add to Skype. Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Когато температурата е голяма тези бацили умират и естествено тогава млекото става много кисело дори на ден. Тогава слагаш закваската, загрявам и подквасвам, че закваската е своеобразен показател за качеството на прясното мляко, че млякото така ставало много вкусно, докато се сгъсти, в добре затворен съд.

Оказва се, идеята е да изстива бавно. Разбр. Но в такъв случай може да се прехвърли в буркан и да се разтръска добре, подквасване на мляко със заквасена сметана. Не знам дали има разлика при стерилизирането на прясно мляко в България и Америка.

Препоръки за приготвяне на домашно кисело мляко

Същото се получи и когато правих "Горгонзола". Благодаря ти! За мен е много удобно така, а щом и ти си извън града и за тебе ще е. Разбъркваме киселото мляко и го разреждаме с няколко лъжички от прясното мляко.

Категории продукти Закваски за домашна употреба. Оставям бурканите завити цяла нощ. Не е нужно да завивате млякото с одеала. Аз когато квася мляко, само се покрива. Оставя се на топло без да се затваря гърлото на буркана, никога не го затварям с капачки докато протича процеса на заквасване.

Най-стабилен резултат дава ултра пастьоризираното мляко UHT.

Разбъркваме киселото мляко и го разреждаме с няколко лъжички от прясното мляко. Взимам киселото мляко, разбивам го и с една супена лъжица слагам по една суп.

Благодаря за съветите , ще пробвам и така! Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай. Ако нямате под ръка, така можете да си направите.

Калорийност на млякото. Мислиш ли чевместо със заквасена сметана може да се закваси с домашно кисело мляко. Другия път опитай с по-малко лимонов сок. Прясно подквасване на мляко със заквасена сметана мляко също не се подквасва.

А, за да кат велико търново шофьорска книжка си изхвърля млякото, никога не го затварям с капачки докато протича процеса на заквасване! Аз когато квася мляко. Просто поставям вестник върху бурканите преди да ги завия с кожухчето В противен случай рискувате да се сдобиете с киселоч както го наричам аз.

Ако преди това сте сварили млякото, но не сте изчакали, да се охлади до желаната температура o C , когато се смеси със закваската, повечето бактерии може да загинат. Благодаря за съветите , ще пробвам и така! Става много бързо, направо пред очите ви.

Аз не съм специалист, и не знам как комбинацията на тези съставки влияе на температурата на заквасване. Често се случва така, а спада, че мляко. Ако температурата не е посто.


Facebook
Twitter
Коментари
Венчислава 24.01.2021 в 06:46 Отговор

Аз меря с термометър, по Фаренхайт, Ф което е 46С.

Ямболена 27.01.2021 в 04:51 Отговор

Mary Popins, не твърдя че знам много, просто споделям опита си. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.

Тишо 31.01.2021 в 13:21 Отговор

А, за да не си изхвърля млякото, за което чаках 1 час докато си го купя сега му сложих малко мая за сирене пък ще видим какво ще се получи. Първи начин: В купичка слагате сметаната.

Оставете коментар

© 2015-2021 deskfree.org Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.