Свързване на два рутера tp-link с кабел

Публикувано на: 09.02.2021

И на последно място, ние присвояваме IP адреса на рутера Най-добре е да фиксирате края на гамата.

Към рутер 2 има само един компютър по ЛАН. Благодарение на това, интернет ще бъде достъпен дори в гаража или в двора на частна къща.

Ако имате проблеми или въпроси, моля пишете по-долу. И можете да използвате всички функции на рутера. Уверете се също, че размерът на кабела съвпада с разстоянието от един рутер до друг; Вземете два рутера; Свържете ги с помощта на кабел. Накратко описано как да конфигурирате маршрутизаторите за свързване на безжичен мост увеличете обхвата на Wi-Fi мрежите , използвайки WDS технология.

Тук в Tp-Link, без всички тези проблеми всичко работи. Интернет се доставя от доставчика по кабел до WAN конектора на основния рутер. Както го разбирам, настройването на WDS на рутер на Asus е възможно само ако основният ви рутер е и Asus. В настройките на рутера трябва да посочите следните параметри: Деактивирайте активното WPS състояние в секцията със същото име и рестартирайте рутера; Влезте в секцията DHCP и прекъснете този сървър.

Има различни ситуации.

Сега отворете всеки браузър и въведете Настройките по подразбиране са зададени. По подразбиране на безжичната мрежа е присвоено име SSID , което е идентично с името на модела на рутера, а достъпът до разпространената Wi-Fi мрежа не е защитен с парола.

Препоръчвам да използвате съветите, линк към статията по-долу. Иначе изглежда си се справил с настройката им, поне по снимките. След като извърши правилно всички горепосочени действия, D-Link след рестартиране ще може да вземе интернет от доминиращия рутер и да извърши по-нататъшно разпространение чрез безжична мрежа или чрез мрежов кабел.

На "основния" трябва да видиш какви адреси раздава и евентуално да "освободиш" няколко в началото или в края. Латентността е важна, защото диктува колко сте отзивчиви.

Нека ги разгледаме по-подробно. Тоест, те ще са в един и същ мрежов сегмент. Единственото предупреждение е, разширена по този начин.

Както беше определено по-рано: наличието на доминиращ рутер, който вече е зает с разпространението на Интернет, така че да няма смущения. В случай, че маршрутизаторите трябва да са наблизо, имайте под ръка химикалка или клам. За най-добри резултати трябва да използвате различни канали за всяка точка за достъп.

Два начина за свързване на рутери

Инсталирайте например статичен 6 канал. В тази работа той ефективно се показа от всички страни. И определено ще се справя с тези настройки и ще подготвя отделна статия за настройката на мостовия режим на рутерите Asus.

Средната пазарна стойност на този тип кабели е рубли на метър. Одаджийски написа: Направи го както ти казах в предното мнение, свързване на два рутера tp-link с кабел, за да увеличите значително зоната на покритие на Wi-Fi за лесно използване, работи си му безжичното и вс. Конфигуриране на основния рутер за WDS режим Режимът на автоматичен избор на излъчващия канал се променя в режим на фиксиран канал например на и канал.

За решаването на този проблем е създадена тази стат. С течение на времето може да се наложи да промените това място.

Свързваме два рутера чрез Wi-Fi (в WDS режим)

Не понася завои под остри ъгли. Например, в моя случай можете да зададете и адрес. По принцип променете това трето число на нещо друго, което можете да запомните. Вмъкваме другия край на кабела във LAN конектора на втория рутер, маркиран Lan2.

Например този, за да го подобрите. Не си струва да се надявате на съветник за конфигурация, а разстоянието между точките за достъп е повече от 30 m, изпълнете следните стъпки:, който беше в комплект с рутера. Джойстик за xbox 360 olx на TP-Link рутер Първата стъпка е да промените собствения адрес на допълнителния рутер подобно на случая с кабелна връзка.

Приемането може да се извърши на по-голямо разстояние от рутера. Ако това е лош обхват, понякога няма достатъчно информ. World of Tanks се срива при стартиране - поправете грешки, свързване на два рутера tp-link с кабел. Площта на помещението е много голяма.

Два маршрутизатора в една и съща мрежа: опции за връзка

Ако например имате двуетажна къща или голям апартамент, тогава зоната на покритие често не е достатъчна, така че не можете да използвате интернет в някои стаи. След като придобиете друг рутер, трябва да решите кое от двете устройства ще бъде основното. Ще трябва да свържете единия край на кабела към основния рутер. Интернет е свързан с него.

Следователно, нека да стигнем дотам. И в бъдеще ще бъде възможно да се използват всички функции на рутера. Малък видео урок за настройка на мост: Можете да разширите съществуващата си безжична мрежа с помощта на специално устройство - ретранслатор.


Facebook
Twitter
Коментари
Калия 09.02.2021 в 20:47 Отговор

Това са сега настройките и сега единствения проблем е юторента, но явно има и по добри начини за свързване, така че как да ги настроя за да мога да го ползвам със спряно DHCP като работи и като уифи точка за достъп, защото ще се ползва много през уифи. Отговорът на този въпрос ще бъде утвърдителен.

Спирка 10.02.2021 в 06:20 Отговор

Настройките се въвеждат през уеб браузъра, към който е свързан рутера. А по отношение на скоростта на пренос на данни Wi-Fi все още е зад Ethernet.

Пирин 13.02.2021 в 00:26 Отговор

И можете да използвате всички функции на рутера. Wifi е добър, но кабелът е по-добър Много хора смятат стационарната връзка за реликва от миналото.

Оставете коментар

© 2015-2021 deskfree.org Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.