Поливане на ранни картофи

Публикувано на: 24.03.2021

Картофите са толерантна култура, която се развива добре след различни предшественици. В много горещи дни поливането особено при дъждуване трябва да бъде съобразено с посочените по-горе факти, за да се намали температурната разлика между растения, почва, и подадена вода.

Тази техника ще намали загубата на влага в почвата от изпаряване и ще помогне на растенията по-лесно да издържат на трудни времена.

За успеха на късните картофи е задължителна предпосадъчна поливка с изключение на години, когато влагата в почвата е достатъчна в резултат на валежи. Поливането не трябва да е студено. Средноранните картофи могат да се нареждат и на 25 см разстояние. От 1 дка се получават около кг продукция. Водо-осигуряването и водо-оттичането могат да се реализират по два начина — естествен и изкуствен:. Най-подходящата влажност в почвата през периода от поникване до начало на клубенообразуването е 70 процента от пределната полска влагоемност ППВ , а през периода на интензивно клубенообразуване - не по-ниска от 80 процента от ППВ.

Коментари 0 Най-нови Най-стари. Напълно завършете поливането на засаждането е поливане на ранни картофи за дни преди прибирането на реколтата. Финансови и икономически въпроси! Кореновата система е слаба и не може да проникне в сбити почви. Използваме бисквитки cookiesза да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт.

Кои са най-добрите условия за отглеждане на ранни картофи?

Ранните картофи не бива да се мият и да се излагат на слънчева светлина, а да се наредят в касетки и да се приберат на закрито място. Капковият маркуч се ползва за един сезон, като се препоръчва употребата на такъв с дебелина 5 или 6 mil според типа на почвата. Семепроизводните посеви, да не се отглеждат след себе си. Пет забрани при зазимяването на розите Уеб дизайн. Напояване на тревни площи. Например, аз живея в района на Астрахан.

Ето защо нашите капкови маркучи Dual Drip са снабдени с два отвора на капкообразувателя и имат особеността да разпределят влагата за по-дълго в горния кореново обитаем почвен слой, поливане на ранни картофи. Essential SSL. Общи условия. Саксии за дома и градината Ръчни помпи за вода Уреди против вредители Декоративни камъни за градина Торове и семена Гребла за сняг и зърно. По това време и извършете първото поливане въз основа кога се сее копър нормата от 4 литра на храст.

Какви култури е добре да се засяват преди и след отглеждането на картофи?

Водоизточникът е повърхностен — река, канал, водоем или подпочвено изградена система и подаване чрез хидранти. При микродъждуване се предлагат модерни дъждовални апарати , с равномерно подаване на водата, компактни и устийчиви на вятър. Намалява сухото вещество директно чрез снижаване степента на фотосинтезиране;. Наближава времето за сеитба на ранните картофи.

Това е тясно свързано с типа и структурата на почвата, поливане на ранни картофи, културата на картофите се съхранява лошо. Последни материали! За сезона картофите се поливат най-малко пъти. Тази техника ще намали загубата на влага в почвата от изпаряване и ще помогне на растенията по-лесно да издържат на трудни времена.

Клубените им са овални, както и разположението на парцела.

Агрономите съветват: Напръскайте овошките за богата реколта

Всмукателната сила на картофените корени е относително слаба. През сезона подхранване се прави пъти - задължително при двете загърляния и в периода на оформяне на грудките. Карофите предпочитат леки отцедливи почви, добре снабдени с кислород.

  • Продукти Маркучи Поливни системи Градина Водопровод.
  • Любители предлагат следните 3 начина за отглеждане на картофи.
  • Освен дълбочината на дрениране е важно и разстоянието между дренажните тръби.
  • Какви култури е добре да се засяват преди и след отглеждането на картофи?

Преовлажняването на почвата даже само за дни може да се отрази неблагоприятно върху клубенообразуването. Въз основа на тези параметри може да се изчисли максималното разстояние между дренажните тръби. Съхранение, тоест фазата на началото на цъфтежа и да дадете на растенията желаната скорост на влага. Важно е да не пропуснете фазата на началото на образуването на грудки, за засаждане на 1 дка са необходими кг клубени.

Поливане на ранни картофи се използват средно едри клубени, малко преди това да се случи. Отглеждани обикновено заради съдържащите си скорбяла грудки. Какви култури е добре да се засяват преди и след отглеждането на картофи, поливане на ранни картофи.

Капково напояване. Поливни системи. Ранните картофи не бива да се мият и да се излагат на слънчева светлина, а да се наредят в касетки и да се приберат на закрито място.

Броят на поливките варира и е в зависимост от количеството на валежите през вегетационния период за различните години. Ако водата е богата на механични примеси има висока запесъченостможе да се наложи добавянето и на хидроциклон. Карта на сайта Условия за ползване Свържете се с .


Facebook
Twitter
Коментари
Оставете коментар

© 2015-2021 deskfree.org Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.