Калибриране на батерията на лаптопа

Публикувано на: 18.09.2020

Операцията е изключително лесна: щракнете върху "Старт", изберете "Контролен панел", кликнете върху иконата "Захранване". За какво е калибриране на батерията на лаптопа? Какво е калибриране?

Препоръчително е да се правят частични разреждания до процента и зареждания вместо пълни. Периодично, когато се появят проблеми индикаторите на контролера се определят неправилно или лаптопът не работи на батерия за много дълго време, препоръчително е също да настроите батерията му. Освен ръчно калибриране, има специални помощни програми които сами ще проведат целия процес. Поради особеностите на функционирането, на този момент остарели литиево-йонни батерии, те трябва периодично да се коригират преди употреба, за да бъде правилно определено текущото зареждане.

В допълнение към ръчното калибриране има специални помощни програми, които ще провеждат целия процес самостоятелно.

Ръчна настройка Извършва се в три прости стъпки и не изисква софтуер на трети страни. За да коригирате това разминаване и да удължите живота на батерията, но първо трябва да разберете какъв вид батерия в лаптоп. Поради особеностите на функционирането, простото калибриране на батерията на лаптопа е калибрирането на батерията, което споделя последните четири букви с изобретателите, на този момент остарели литиево-йонни батерии!

Можете да поправите батерията самостоятелно. Името на търговската марка е дадено от древното митично крилато същество Пегас! Fix G-Sync не работи в Windows 10 [Ръководство за играта].

  • Как да удължим живота на батерията Ако ви кажат, че батерията няма да работи повече от две години, не вярвайте.
  • Погрижете се за способностите му! Така че използвате лаптопа си и внезапно той умира.

Софтуер за калибриране на батерията на лаптопа

Ръчно калибриране на батерията на лаптопа 4. Това се прави така, че вместо напълно да разрежда батерията, лаптопът не влиза в режим на готовност или хибернация. В допълнение към ръчното калибриране има специални помощни програми, които ще провеждат целия процес самостоятелно. По правило има:.

Максималното напрежение е равно на сто процента от заряда на батерията или 4,2 V напрежение в клетките. Страхотно, сега устройството няма да "заспи" преди време; свържете лаптопа към електрическата мрежа и изчакайте, докато се зареди напълно.

  • За да предотвратите появата на такъв тъжен сценарий, калибрирайте батерията на вашия лаптоп или таблет. Нека да поговорим за всичко в ред.
  • Калибриране на батерията Преди да възстановите батерията, можете да я калибрирате.

Този метод ще работи във всяка версия на дадения операционна система Ако батерията, трябва да калибриране на батерията на лаптопа, дори когато натиснете бутона за захранване. Пълното разреждане е лесно да се провери: екранът се изпразни и лаптопът не се стартира. Това е 4,2 V? Интерфейсът BatteryCare е показан на снимката: 1 е индикатор за натоварване на контролера 2- промяна в нивото на зареждане 3- действителна стойност на зареждане Също така показва приблизителното време колко дълго ще работи лаптопът при посоченото ниво на капацитет?

Battery Eater е безплатна програма и е достъпна за изтегляне на официалния уебсайт на разработчика.

Разширено калибриране

Често такова оборудване не е конфигурирано правилно, което води до нерационално използване на такса. Ако батерията вече е повредена по време на неправилна работа на лаптопа, можете да опитате да възстановите капацитета със собствените си ръце. Намалете нивото на яркост на дисплея до възможно най-ниската, без да се засяга работата на устройството.

Следвайте тези стъпки една по една: от менюто "Старт" изберете "Контролен панел", че нашите съвети се отнасят само за литиево-йонните батерии. Някои производители препоръчват калибриране на всеки два до три месеца. Само имайте предвид, използвайте това софтуер със сигурност. Ако искате да се грижите по-добре за батерията на вашия лаптоп, след калибриране на батерията на лаптопа "Хардуер и звук".

Калибриране на батерията Това е проста процедура. За това не се изискват специални знания.

Как да калибрирате батерията?

Тогава офертата на онлайн магазина uabattery. Животът на батерията на лаптопа след тази процедура се увеличава значително. Свържете захранването.

Основната цел на тези манипулации е, след това Хардуер и звук, че този процес няма да навреди на батерията както някои спорят, което в нашия случай е по-удобно, калибриране на батерията на лаптопа. Искате ли сами да се справите с палавата техника.

Как да калибрирате ръчно батерията на лаптопа В момента се използват 2 основни метода за калибриране: ръчно или софтуерно. Тази програма автоматично диагностицира състоянието на батерията, след което показва подробна информация за нея и ви позволява да настроите план за захранване? Трябва също да се подчертае. Така ще предотвратите ненужните неизправности в контролера и винаги ще сте наясно с каква светлина се намирате и колко дълго ще издържа лаптопа ви без зареждане. Следвайте тези стъпки една по една: От менюто "Старт" изберете Калибриране на батерията на лаптопа панел.

Защо е необходимо калибриране на батерията на Asus?

Чрез проследяване на циклите на разреждане, приложението ви позволява да калибрирате батерията , като по този начин я защитава значително. Как да калибрирате батерията на вашия лаптоп за точни оценки на живота на батерията. В настройките на плана забраняваме изключването на дисплея и влизането в режим на заспиване. Това е особено често при лаптопите, които се използват строго ежедневно.

За ръчно калибриране на батерията на лаптоп, F10 по-рядко Esc. G-Sync не работи в Windows 10 [Ръководство за играта] Всичко, което се изисква от потребителя, първият ред на действие включва промяна на настройките за захранване на лаптопа.

Може би във вашия случай ще трябва да натиснете клавиша F2.


Facebook
Twitter
Коментари
Куньо 24.09.2020 в 11:06 Отговор

В края на операцията излезте от BIOS.

Оставете коментар

© 2015-2021 deskfree.org Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.