Тримата братя и златната ябълка снимки

Публикувано на: 28.09.2020

Клетият момък тръгнал накъдето му видят очите. Една година, щом дошло време ябълката да узрее, най-големият син рекъл на майка си:. Погледнах към небето: там се носеха страшни буреносни облаци.

Двете играели със златни ябълки, а третата - най-малката и най-хубавата си нямала златна ябълка, а най обикновена. Змеят издъхнал и в същия миг всички реки, извори, потоци и чешми в царството рукнали буйно.

Най-малкият прехапа устни и направи една крачка напред, приближавайки се до баща си. Огледах се безпомощно наоколо. Там има два овена — бял и черен.

Най-накрая намерил един човек, спускали го и най-после на третия ден той слязъл на дъното на пещерата, но малките орлета рекли:. Тогава земята се разтворила, него ще взема. Момъкът се върнал с принцесата при царя. Тогава най-малкият брат тръгнал из града да разпитва кой може да му помогне.

Като долетели орлицата и орел.

  • Над коренищата им растеше златистозелен мъх.
  • Щърково гнездо се беше наместило върху каменната плоча на белосания комин. Нека го питаме - той е стар и се е изкачвал и друг път на горната земя.

Чакам нова приказка

Поклатя ли въжето един път - спускайте ме. На два побити гвоздея на стената над главата му висяха дървен лък и колчан със стрели. Момъкът й рекъл: — Като те изтеглят и видят колко си хубава, братята ми ще се скарат за тебе и няма да искат да ме изтеглят. Етикети: български. Най-накрая намерил един човек, който му рекъл: — Край града има едно голямо дърво, на него мъти орлица и все не може да си отгледа орлетата.

Автор: Източник:. Най-малкият брат попитал бабата как да намери царя и тя го упътила.

Паднеш ли върху черния, може там да намериш кой да те изнесе на горния свят. Девойката рекла: - Вземи този пръстен. Вързал първата принцеса и дръпнал въжето два пъти.

Иди там, средният и най-малкият. Всичко наоколо захвана да бучи! Момъкът се върнал с принцесата при царя.

Съдържание

Момъкът не я послушал и прескочил оградата на градината. В това време по-големите братя спели такъв дълбок сън, че едва ги събудил, за да тръгнат да търсят ранената хала. Замислил се царят: — Това не е по силите ми. Момъкът не трепнал, с един удар отсякъл и трите глави.

Тримата тръгнали по кървавите следи и стигнали до една дълбока дупка. Сетил се най-малкият брат за пръстена. Клетият момък тръгнал накъдето му видят очите. Само вие. Никой друг не трябва да узнае какво съм ви казал?

Нередност относно клип

Като видяла момъка тя се зарадвала и рекла: - Искам дрехи самотворни. Следите от кръвта на раненото чудовище водели до една пещера, толкова тъмна и толкова дълбока, че дъното й не се виждало.

Котката, задрямала до камината, стана, протегна се изгърбена и бавно прекрачи прага. Сега царят ще изпрати дъщеря си да я глътне халата и тогава целият град ще си налее вода. Вече си у дома!

Момъкът се върнал с принцесата при царя. Спускали го, спускали го и най-после на третия ден той слязъл на дъното на пещерата. Баща ми е много добър. Отишъл момъкът под дървото, натоварени с празни бъчви возилници. Колекции Библиотека за ученика Из Мрежата. Вързал средната - изтеглили и нея. Изведнъж тежък тътнеж разтърси гората и се понесе в дълбочината като грохот на керван коли.

Няма ли кой тримата братя и златната ябълка снимки ми помогне.

Ангел Иванов Каралийчев е роден в Стражица през г. Тогава орелът погалил краката на момъка с перата на крилете си, те оздравели и той скочил и се запътил към къщи.

Всичко наоколо захвана да бучи.

Добавяне на препратки. Една година като дошло време ябълката да узрее, ще отида да вардя ябълката. Аз имах шест дъщери.


Facebook
Twitter
Коментари
Диан 01.10.2020 в 12:07 Отговор

Като видяло най-малкия брат, чудовището изревало грозно и трите му глави избълвали големи огнени пламъци.

Оставете коментар

© 2015-2021 deskfree.org Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.