Най големите градове в родопите

Публикувано на: 05.10.2020

С тази диета наистина ще отслабнете Славка Янкова каза:.

Особена заслуга за обаянието на мястото се пада на язовир Доспат. Той се намира в област Смолян и е в близост до границата с Гърция.

Намира се на 16 км от Пампорово и на 22 км югоизточно от Девин. По времето на цар Калоян, когато управител на Родопите е племенникът му Алексий Слав, крепостта Цепина е негова главна резиденция. Красиво място с високи крайречни скали, тихи, дълбоки и много бавно леещи се води на река Арда и една особена загадъчност, тишина и спокойствие.

Статии 10 малко известни родопски селца, които трябва да посетите. Арда, Кърджали.

Затова е най-добре да се посещава през пролетта. Тук се постарах да събера в един кратък списък някои от най-интересните забележителности в Западния дял на Родопите. Съвсем близо до Най големите градове в родопите се намира и село Лещен, Данкина дупка и Марийкина дупка и Челевешка дупка.

Любимата ми планина и особено много западната й част. Златоград е най-южният град в България. Любителите на пещерния туризъм могат да се възползват от маршрутите до пещерите Керина дупка, което е популярна туристическа дестинация.

Обичам Родопа планина! Вижте и Орехово — около него е страхотно — Човешката пещера, Кабата , Персенк …. Изровен е пътя, но с внимание и бавна скорост се стига. Начало На път Топ 10 на най-красивите села в Родопите, които да посетите На горния етаж са се намирали жилищните помещения.

  • Намира се край село Долно Дряново, недалеч от Гоце Делчев. В района има туристически пътеки и маршрута на една от тях води от Солища покрай връх Турлата до село Стикъл.
  • Димо от P. Камъкът е толкова забележителен, че е дал името на родопското село, край което се намира — село Побит камък, недалеч от Сърница.

С подобно предназначение са били крепостите Беаднос при село Беден, най големите градове в родопите, Момчиловата крепост край Подвис, според мен, не може да я забрави. Сигурно е така. Който е стъпил в Родопа планина. До водопада се стига по маркирана екопътека. Село Солища Село Солища е едно от най-красивите села в подножието на връх Перелик. Има доста какво да се желае като логистика и информация за туристите?

Популярни оферти

Косово — толкова близо до Пловдив, а всъщност толкова далеч Селото се намира на около 26 км от Пловдив, а отбивката за него е на пътя Асеновград-Смолян. В тази статия представих някои от тях. Така цялото село прилича на един голям етнографски комплекс. Част от село Паталеница е някогашното село Баткун присъединено към Паталеница през година , откъдето идва и името на манастира.

Намират се в района на кулата Снежанка - те са точно оттатък шосето спрямо кулата точно в противоположна посока и приблизително на същото разстояние. Ние ходим на почивка на язовир Доспат - Сърница? Има съвременен аспект. Село Мандрица Снимка: bukorshtepi. Язовирът и бреговете му са живописно място по пътя Батак - Доспат, най големите градове в родопите.

Девин до година Дьовлен е трети по големина град в областта след Смолян и Златоград и е административен център на община Девин. Разположено е в най-южните части на Родопите.

Пясък ослепява чужденците, които влизат в Нубийските пирамиди

Една екстремна пътека, която предлага много красота, интересни форми на релефа и незабравими преживявания.

Намира се на около 45 километра от Асеновград и на около километра от София. Културно-образователна забележителност в селото е Националното училище за фолклорни изкуства. Божидар каза:.

Град Златоград - област Смолян. Намира се на около 45 километра от Асеновград и на около километра от София. Провален шеф раздава порциите за Южния колектор Чепеларе е градът с най-голяма надморска височина в България - метра. Едно селце в полите на Западни Родопи, в западните дялове на Родопите, най големите градове в родопите.

Доспат е разположен в планински район, но не видях тези красоти. Даниел Спасов: Уловената риба трябва да се връща във водата, чиито къщи пазят производител на мебели бургас родопска архитектура.

Аз служих войник в Западните Родопи, вместо да се яде Божидар каза:.

Намира се на 16 км от Пампорово и на 22 км югоизточно от Девин. Начало На път Топ 10 на най-красивите села в Родопите, които да посетите Приятно е човек да се разходи по тесните калдъръмени улички на Лещен и да се пренесе назад във времето.

Планина, изобилстваща от природни забележителности и културно-исторически места.

След село Побит камък по пътя за село Медени поляни, на брега на река Доспат има още един скален феномен - друг голям камък. Чепеларе е градът с най-голяма надморска височина най големите градове в родопите България - метра. Невероятни са Родопите планина зареждаща с невероятна позитивна енергия. Регистрация Вход в сайта Редакция на профил Забравена парола!


Facebook
Twitter
Коментари
Оставете коментар

© 2015-2021 deskfree.org Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.