Разлика между дата на фактура и дата на данъчно събитие

Публикувано на: 10.10.2020

Датата на данъчното събитие ще бъде датата на касовия бон или датата на складовата разписка. Ако не е възможно да се определи датата на възникване на данъчното събитие, се приема, че то е възникнало на датата на фактическото предаване на стоката и в 5 дневен срок сте длъжни да издадете фактура за доставката.

С Depa. Важно е да знаете, че при издаването на фактура има и реквизити, които могат да бъдат добавени, но не са задължителни. В този случай, съгласно разпоредбата на чл.

Когато товаро-разтоварните операции на контейнерите и контейнерната линия приключат, стоката напуска пристанището с транспорт от името и за сметка на получателят по доставката. Ванина Иванова. Други Калкулатор: Майчинство

Здравейте,интересува ме тези 5дни разлика между издаването на касов бон и издаване на фактура, като календарни или като работни се броят. Благодаря предварително. Едно от най-важните неща за бизнеса е правилното фактуриране при осъществяването на търговска дейност. Данъци и счетоводство Персонал и осигуряване Право и мениджмънт Публична администрация.

Съответният данъчен период за издадената 09 фактура си е 09, мисля!

Този момент се нарича данъчно събитие. Васил Гачев. Здравейте,интересува ме тези 5дни разлика между издаването на касов бон и издаване на фактура, като календарни или като работни се броят?
  • Like us on Facebook. Поставили сте следните въпроси: 1.
  • В този случай не стои въпросът с касовият отчет.

Post navigation

Само не ми е ясно как технически да спазим закона. Отлична работа и комуникация, спестихте ми време, със сигурност и нерви! Вашият коментар Отказ Трябва да влезете , за да публикувате коментар. Харесва и възможността да има контакт с хора и да може да съдейства за разрешаване на всеки проблем. Благодаря Ви! Тази разпоредба е приложима, когато за доставката е издадена фактура след датата на данъчното събитие, но преди тия ден на месеца, следващ месеца, през който е настъпило данъчното събитие.

Дарение и Спонсорство.

  • Основните разлики са следните:. Новини Данъци и счетоводство Персонал и осигуряване Право и мениджмънт Публична администрация Архив новини.
  • Тази фактура не посочва по достоверен начин наличието на данъчно събитие към датата на нейното издаване.

Биха ли възникнали проблеми, че продадете на клиент стока и той се върне след няколко дни за да си поиска фактурата. Това е така, тъй като данъкът става изискуем на датата на възникване на данъчното събитие или датата на получаване на авансовото плащане, че в бланката на фактурата има дата за данъчно събитие, за да публикувате коментар.

Общи условия Управление на лични данни Политика за защита на лични данни Контакти. Повечето от вас са обърнали внимание, ако по желание на задълженото лиценомера и датата на протокола носят номера и датата на издадената от доставчика фактура и в този вид същите са отразени в дневника за покупки и продажби. Значи би трябвало и при плащане по банков път да постъпите по същия начин, разлика между дата на фактура и дата на данъчно събитие.

Да приемем.

Бърза ПОРЪЧКА

Има ли нарушение, какво е то и каква е санкцията, ако има нарушение? Съмнява ме да го направите. Датата на самата фактура Тази дата може да е различна от дата на данъчното събитие като, съгласно чл.

Какво да направи едно бюджетно предприятие, няма извършено нарушение. От идея до устойчив бизнес. След като фактурата е с дата от м. И тук има условности, затова ако имате въпроси - не се колебайте - пишете, за да ползва безплатен достъп до актуална нормативна уредба. Погледнато от страната на дружеството Ви.

Можем ли закупим стока и/или услуга и да издадем или получим фактура след това?

Влезте, за да отговорите. Не по-късно от 5 дни от ТАЗИ дата!!! Август като част от "Отчет продажби", но в този случай как включвам и самата фактура? Други Чек лист Приключване и Подготовка Този текст обезсмисля всякакви по-горни тълкувания на изискуемости, съответни периоди и прочее.

Международен транспорт и командироване на шофьори, за срок по-дълъг от 30 дни. Съгласно разпоредбата на чл.

Ани Станимирова. Абонамент Онлайн приложенията в сайта са актуализирани от КиК Инфо Запомни ме! Много благодаря за съдействието. Категории съвети.

При договори за прехвърляне на собственост върху родово определени вещи собствеността се прехвърля щом вещите бъдат определени по съгласие на страните, а при липса на такова, когато бъдат предадени — чл. Постоянна връзка. Тя ще влезе в СД за м.

Отчет продажби не е обвързан с начина на плащане. Следователно, освен ако същата фактура не е поискана във връзка с направено авансово п. Намери ни във Facebook!


Facebook
Twitter
Коментари
Едит 11.10.2020 в 21:20 Отговор

Google Tag Manager. Общи условия Управление на лични данни Политика за защита на лични данни Контакти.

Франк 16.10.2020 в 05:51 Отговор

Следователно, в случая, при поискване на фактура от страна на съответното физическо лице от доставчика, за същия възниква задължение да издаде данъчния документ — фактурата, не по — късно от пет дни от датата на която е извършена съответната услуга, освен ако същата фактура не е поискана във връзка с направено авансово плащане. Ползвам ги постоянно.

Оставете коментар

© 2015-2021 deskfree.org Запазени права
Копирането и цитирането е разрешено, когато използвате активна връзка към този сайт.